Молдавські пиріжки (Вэрзэре) з картоплею і потрошками

Молдавські пиріжки (Вэрзэре) з картоплею і потрошками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріжки по даному рецепту я готую вже давно. Перше, що мене підкупило – це незвичайна і в теж час просте тісто. Його основою є соняшникова олія, саме за рахунок нього пиріжки виходить ніби листкові. З начинкою я люблю експериментувати, але роблю такі пиріжечки тільки солоними. Я готувала Вэрзэре з капустою, картоплею, фаршем, грибами. Практично завжди я брала за основу картопляне пюре, до нього додавала смажений лук і що з перерахованого. До речі таке тісто я готую і на штрудель, з ним абсолютно немає клопоту, а за смаком дуже схоже на класичний пиріг німецької кухні.

Пиріжки сьогодні буду готувати з картоплею і курячими тельбухами, у мене виявилися в холодильнику печінка, курячі шлуночки і сердечка. Ось я подумала, чому це все не пустити на мої улюблені пиріжки? З начинкою думаю все зрозуміло, нижче будуть кроки приготування, а ось на тісто нам знадобиться: борошно 250-300гр, тепла вода 0,5 склянки, стільки ж олії і щіпка солі. Стакани у мене десь по 200 гр. Не варто боятися такої кількості рідини по співвідношенню з борошном, за рахунок масла тісто відразу ж схопитися, воно не буде липнути до рук і його можна буде тонко розкачати.

Покроковий рецепт