Молочна пшоняна каша з гарбузом

Молочна пшоняна каша з гарбузом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гарбуз почистити від насіння і шкірки. Порізати невеликими шматочками і поставити варити до готовності, навіть можна трохи переварити (з гарбуза далі будемо робити пюре).

Поки вариться гарбуз, ставимо кип’ятити молоко. Додайте в каструлю столову ложку цукру і молоко не пригорить. Помішуючи, доводимо до кипіння. Слідкуйте за тим, щоб молоко не википіло. При виборі каструлі враховуйте, що каша дасть обсяг, а пюре з гарбуза додасть рідини.

Після того як молоко закипіло, додамо пшоно. Не забудьте промити і прибрати сміття. Ретельно перемішуємо і варимо до готовності. Я завжди варю пшоно довше, ніж треба, тоді каша виходить більш насичена і смачна. Якщо любите більш рідку кашу, то додайте менше пшона (воно добре розварюється).

Повернемося до гарбузі. Зливаємо воду і робимо пюре. Можна перетерти через сито, розім’яти виделкою або скористатися міксером або блендером (добре перемішує і без особливих зусиль). Пюре має нагадувати по консистенції густу сметану.

Додаємо ще 2 столових ложки цукру (більше не треба, якщо любите солодке, то досипати цукор краще в своїй тарілці) і гарбузове пюре в кашу і дуже добре перемішуємо. За бажанням можете додати ванілі та кориці за смаком. Тримаємо на вогні ще 5 хвилин. Далі знімаємо з вогню і нехай постоїть ще 10 хвилин.

Після закінчення 10 хвилин Ваша каша з гарбуза готова. Добре поєднується з гарячим чаєм з лимоном. Приємного апетиту!