Молочний коктейль «Чорна перлина»

Молочний коктейль «Чорна перлина» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Зазначимо, що такий коктейль буде пишним ще приблизно 7 хвилин після змішування, і тільки потім почне осідати.

Покроковий рецепт

• 2 склянки свіжого молока вилити в маленьку каструльку, поставити на плиту і закип’ятити на повільному вогні.

• У кипляче молоко ввести 3 ст. л. натурального бджолиного меду.

• Молочно-медову суміш перемішати, зняти з вогню, остудити, щоб не йшов пар, і помістити в холодильник.

• Чорну смородину помити, просушити і ретельно очистити від хвостиків.

• 200 г очищеної смородини або подрібнити м’ясорубкою, або блендером. Перетерти через сито і відправити в холодильник слідом за медовим молоком.

• Стакани для коктейлю теж поставити в холодильник, щоб вони стали холодними.

• Приблизно через 20-30 хвилин медове молоко вийняти з холодильника і акуратно очистити від пінки (якщо вона є).

• Смородинове пюре теж вийняти з холодильника.

• В пюре опустити лопаті міксера.

• Холодне медове молоко вливати в пюре тонкою цівкою, швидко перемішуючи все міксером, щоб молоко не згорнулося.

• Готовий коктейль «Чорна перлина» розлити по холодним склянках і подавати до столу.