Картопля в духовці – ідеальна молода картопелька з прянощами “на вогні”!
Інгредієнти
Картопля молода – 250 г | |
Молода морква – 1 шт. | |
Молода цибуля – 1 шт. | |
Молодий часник – 2 зубки | |
Паприка – 1/2 ч. л. | |
Рослинне масло – опціонально | |
Сіль – за смаком | |
Чорний перець – за смаком | |
Спеції до картоплі – за смаком |
Молоді овочі в духовці – універсальний смачний гарнір на швидку руку. Блюдо дуже просте в приготуванні, ароматне і дуже апетитне в подачі. Для цього рецепту не потрібно чистити молоді овочі – досить просто гарненько вимити і очистити від землі. Тому, підготовка до запіканню займає не більше п’яти хвилин. Гарнір відмінно поєднується зі всіма м’ясними та рибними стравами, стравами з овочів і легкими салатами.
Покроковий рецепт
Вимити картоплю і молоду моркву. Просушити паперовими кухонними рушниками. Нарізати молода картопля на половинки, подрібнити кружечками моркву.
Додати порізану цибулю і часник. Посипати овочі спеціями за смаком і паприкою.
Помістити картоплю на лист фольги. Щедро полити овочі рослинним маслом – соняшниковою, оливковою або гарбузовим. Щільно загорнути фольгу і відправити гарнір в розігрітий духову шафу. Краще всього готувати картоплю на режимі “Гриль+вентилятор”.
Ароматна і смачна картопелька “на вогні” готова!
Викласти страву на тарілку і подавати до столу разом з грибним або сметанно-часниковим соусом. Приємного апетиту!