Підготуйте всі інгредієнти. Моркву очистіть, натріть на дрібній тертці. Горіхи порубаєте ножем. Найдрібніші відкладіть на штрейзельную крихту. Ізюм промийте. Для більш насиченого смаку родзинки можна попередньо вимочити в коньяку (на ніч).
У глибокій мисці змішайте натерту моркву, яйця і цукор. Частина цукру (60 гр) відкладіть на штрейзель. Влийте в миску рослинне масло.
Додайте в тісто родзинки і горіхи. Всипте борошно з розпушувачем і ретельно перемішайте. Тісто виходить досить густим.
Духовку розігрійте до 180 градусів.У підготовлену форму покладіть папір для випічки. Вилийте тісто. Тепер приготуйте штрейзель. Для цього візьміть вершкове масло 50 гр цукру і 60 гр борошна. Перетріть всі інгредієнти в крихту. Додайте залишки горіхів.
Посипте отриманим штрейзеля кекс і відправляйте в духовку на 45 хвилин. Ставте на нижню полицю, щоб штрейзельная крихта не підгоріла. Дайте кексу охолонути і подавайте до столу.