Морквяний пиріг з кунжутом

Морквяний пиріг з кунжутом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.






Маргарин на водяній бані подтапливаем. у кого є мікрохвильова піч – ще краще, а кому зовсім лінь як мені, тому що все робиться на бігу після роботи, тоді кладу маргарин в сотейник і на маленький вогонь. 3 хвилини і маргарин готовий, залишаю остигати. А тим часом збиваю міксером цукор і яйце. Сюди ж додаю остиглий розтанув маргарин, перемішую. Даю відпочити і очищаю моркву, потім натираю на дрібній тертці. Не віджимаю – морквяний сік додасть вологості пирога.






Проціджую борошно і змішую з розпушувачем і ваніліном, додаю до збитої суміші з маргарину, цукру і яйця, перемішую. І на сухій сковорідці підсмажую кунжут поки він не покоричневеет. Додаю кунжут і моркву до тесту, перемішую, щоб не було грудочок. Тісто виходить як густа сметанка. Форму змащую маслом, виливаю тісто і в духовку на 180 градусів на 45 хвилин. Якщо кладу на нижній ярус, то випікається набагато раніше, сірником пробуйте на готовність.


Виймаємо, посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо і уплітаємо ту) Синулі з какао, а ми з чаєм)
Приємного апетиту!