Солодкий і вологий домашній хліб, без зайвих жирів і бажаним кількістю цукру. Приємне частування, яке порадує найвибагливіших їдців.
Інгредієнти
житнього обдирного борошна – 3 чашки | |
харчової соди – 1 1/2 чайної ложки | |
розпушувач – 1/2 чайної ложки | |
солі – 1/2 чайної ложки | |
ріпакової олії – 1 1/4 склянки | |
білого цукру – 3/4 склянки або менше за смаком | |
коричневого цукру – 3/4 склянки або менше за смаком | |
яйця – 3 шт. | |
ванілі – 1 чайна ложка | |
тертої моркви – 2 склянки | |
ананаса, подрібненого з натуральним соком – 1 стакан можна використовувати консервований 1 | |
горіхи – 1 чашка, за бажанням нарізані та підсмажені волоські горіхи або гарбузове насіння |
Примітки*
-Не переплутайте, готуємо саме рідке тісто! Так як велика кількість клейковини не є добре для хліба, хліб вийде не еластичним і жорстким.
-Ви можете зберігати хліб, в пакеті або хлібниці (якщо не з’їсте його відразу), але краще і довше він зберігається в холодильнику.
-Хліб можна заморозити на строк до 3 місяців.
-Якщо ви вирощуєте власну морква, збирайте врожай після першого морозу, щоб додати додаткову насолоду.
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 170 градусів. Збризнути Маслом 2 форми для випічки і обсипати їх борошном (розмір форми 10 х 20 см).
У середній мисці змішайте борошно, харчову соду, розпушувач, сіль і відкладіть.
У великій мисці змішайте масло, цукор, яйця і ваніль з допомогою міксера до отримання легкої і пухкої маси.
Натріть і додайте моркву і подрібнений ананас з соком. Тепер можна додати сухі інгредієнти, все вимісити. Якщо вирішили додати горіхи, саме час, перемішайте все.
Вилийте рідке тісто в приготовані формочки і запікайте протягом 50-60 хвилин. Готовність хліба перевіряємо зубочисткою…. коли зубочистка, вставлена в центр, виходить чистою – хліб можна виймати.
Витягніть форми, дістаньте морквяний хлібець і залиште на решітці для охолодження.
Приємного апетиту!