Картоплю і моркву помийте і почистіть. У каструлю з киплячою водою покладіть картоплю. Варіть 20 хвилин. Моркву потрібно натерти на самій дрібній тертці. Подрібнити цибулю на терці або ножем.
Настав час змішати все інгредієнти: Після остигання зварену картоплю розімніть виделкою і закиньте до тертої моркви. Додайте цибулю. Сире яйце розбийте в фарш, посоліть, поперчіть. Для більш в’язкої консистенції у фарш додають борошно або панірувальні сухарі. Двох столових ложок борошна достатньо.
Розігрійте сковороду і налийте олію. З фаршу сформуйте маленькі котлетки і обваляйте в паніровці. Обсмажувати до золотистої скоринки 3-5 хвилин з кожного боку.
приготування соусу
Соус – важливий компонент страви,який допоможе урізноманітнити пісну моркву. Поки котлетки обсмажуються, візьміть сметану і додайте в неї зелень: петрушку, кріп, перець. Також слід додати подрібнений часник і сир, натертий на самій маленькій тертці.
На гарнір до морквяним котлет приготуйте салат з вареного буряка або квашеної капусти. Готово! Корисна смакота на вашому столі!