Морс з чорної смородини з мятою

Морс з чорної смородини з мятою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У чорної смородини видалити гілочки і листочки, потім гарненько промити під проточною водою. Перекласти ягоди в чашку і трохи розім’яти ступкою або ложкою. Перекласти отриману суміш з чорної смородини в сито, протерти. Сік відкласти в сторону, ще краще прибрати в холодильник, для максимального збереження вітамін :-).

Залишився в ситі макуха перекласти в невелику каструлю, додати 100 – 150 мл води. Поставити каструлю на середній вогонь, довести до кипіння. З моменту кипіння варити суміш з смородини 3 хвилини.

Потім вогонь вимкнути, додати листочки м’яти, перемішати, дати настоятися хвилин 10 – 15. Суміш повинна охолонути.

Далі варений макуха процідити через сито. Додати в отриманий компот смородиновий сік і цукор за смаком. Все перемішати до розчинення цукру. В глечик вилити решту кип’ячену воду, перемішати. Готовий морс поставити охолоджуватися в холодильник.

Морс із смородини можна подавати з льодом. У жаркий час він відмінно рятує від спеки. Вжити морс необхідно протягом доби, оскільки по закінченні цього часу він втрачає корисні властивості.