Прекрасний рецепт смачної рибки.
Інгредієнти
філе окуня – 350 грам краще брати охолоджене | |
броколі – 300 грам | |
олія соняшникова – 30 грам | |
цибуля-порей – 35 грам | |
тертий сир – 100 грам | |
борошно пшенична або рисова – 70 грам | |
лимон – за смаком | |
Для приготування соусу знадобиться | |
мед – 100 мл | |
саке – 100 мл | |
тростинний цукор – 75 грам | |
десертне вино – 75 мл | |
соєвий соус – 125 грам | |
цибуля-порей – 45 грам | |
мелений імбир – 1,5 чайної ложки | |
вода очищена – 225 мл |
Окунь приготований за цим рецептом має дуже ніжний вишуканий смак. Дане блюдо обов’язково сподобається вам і вашим близьким.
Покроковий рецепт
Змішати всі інгредієнти для соусу, відправити на середній вогонь і довести до кипіння.
Після кипіння соус слід зняти з вогню і дати настоятися не менше 5 годин, тому соус краще робити на ніч. Перед подачею соус слід обов’язково процідити.
Брокколі слід промити під проточною водою, розібрати на суцвіття і бланшувати.
Філе окуня запанірувати в борошні. Як говорилося вище можна використовувати пшеничне або рисову муку.
Обсмажити рибу на рослинному або оливковому маслі.
Після злити масло, в якому смажився окунь , і додати його до риби разом з соусом, брокколі, а також нарізаною цибулею пореєм, все довести до кипіння.
Рибу вийняти разом з брокколі і дати соусу закипіти ще раз. Викласти все на тарілку, посипати тертим сиром. Готову страву прикрасити часточками лимона. Подавати в гарячому вигляді.