Мяка карамель-крем

Мяка карамель-крем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Карамель застосовують для приготування десертів, в якості начинки для тортів, тістечок, кексів, а також з неї можна приготувати цукерки та прикраси для ваших кулінарних шедеврів

Інгредієнти

цукор – 200г
молоко – 100г
масло вершкове – 50г
ванілін – 2г
сіль – щіпка

Як приготувати М’яка карамель-крем

Карамель застосовують для приготування десертів, в якості начинки для тортів, тістечок, кексів, а також з неї можна приготувати цукерки та прикраси для ваших кулінарних шедеврів. Професійні кухарі використовую карамель не тільки для приготування солодких страв, але і додають її у м’ясо. З цієї солодощі можна зробити топінг для млинців, оладок, морозива, пончиків.

Для того щоб приготувати смачну карамель, досить дотримуватися 3-х простих порад:

1. Цукор. Для приготування карамелі слід вибирати тільки якісний цукор. По можливості замініть звичайний цукор тростинний.

2. Посуд. Дуже важливо підібрати правильний посуд для приготування домашньої солодощі. Вибирайте світлу каструлю з дуже товстим дном. Саме світла посуд допоможе визначити колір карамелі і ступінь її готовності.

3. При приготуванні домашньої карамелі слід подбати і про свою безпеку. Обов’язково готуйте в рукавицях, щоб захистити шкіру від опіків. Під час кипіння карамель може бризнути на руку і залишити ушкодження.

Покроковий рецепт

Щоб приготувати рідку карамель, необхідно кухлик з товстим дном (це обов’язкова умова). Ставимо ківш на вогонь.

В нагрітий ківш висипаємо цукор.

Залишаємо цукор плавитися. Вогонь повинен бути середнім. Через пару хвилин по краях почне утворюватися рідина. Тоді акуратно круговими рухами рухаємо ковшиком, щоб сироп захопив ще більше нерозплав цукру. Можна використовувати ложку, однак, не варто при перемішуванні брати металеву ложку, так як вона буде нагріватися. І якщо будете заважати ложкою, можуть з’явитися грудочки, не турбуйтеся – вони теж потім розплавляться.

Потім, коли вся маса стане рідкою, стане бурштинового кольору і з’явиться аромат карамелі (не перетримайте, тому а то карамель може гірчити і мати палений аромат), знімаємо кухлик з вогню і поступово, весь час помішуючи, вливаємо тепле молоко. Варто поберегтися і робити це дуже акуратно, так як карамель буде сильно пінитися і бризкатися.

Якщо вилити відразу все молоко, утворюються грудочки карамелі. Тоді потрібно повернути ківш на повільний вогонь і постійно помішуючи, дочекатися повного розчинення карамелі. Карамель не повинна кипіти! Інакше ви ризикуєте отримати не м’яку карамель, а пластівці. За смаком, можна додати ванілін, щіпку солі, знову перемішати.

Знову зняти ківш з вогню і додати вершкове масло. Перемішати до однорідного стану.

Варто пам’ятати, якщо ви взяли пропорції цукру і молока у співвідношенні 2:1, карамель відразу виходить досить густий, якщо співвідношення 1:1, карамель рідка. Але, знову ж таки, при охолодженні вона трохи густіє.