Котлетки з “сюрпризом” готуються із змішаних шматочків м’яса свинини та курки. Фарширується така котлетка перепелиним яєчком.
Інгредієнти
Фарш свинячий – 250 грам | |
Фарш курячий – 250 грам | |
Білий хліб – 32 шматочка | |
Цибуля – 1 головка | |
Часник – за смаком та бажанням | |
Яйце – 1 шт. сире | |
Перепелині яйця – 7 шт. варені | |
Молоко – 2/3 склянки | |
Рослинне масло – 3 ст. ложки або більше | |
Панірувальні сухарі або борошно – жменя | |
Мелений перець – за смаком |
Котлетки з “сюрпризом” готуються з мішаного фаршу свинини і курки. Фарширується така котлетка перепелиним яєчком.
Покроковий рецепт
Спочатку перемішуємо два види фаршу, свинячий і курячий.
З шматочків хліба зрізаємо скоринки, і тримаємо в холодному молоці. До готовності проварюємо яйця перепелів. Тримаємо під проточною водою, щоб охололи. Очистити. Подрібнити часник і цибулю в блендері (або дрібно ножем, кому як подобається), перемішати з фаршем. Додати віджатий м’якушка хліба, 1 куряче яйце. Посолити, поперчити і додати дрібні частини кропу з петрушкою. Дати відпочити фаршу 25 хвилин.
Отриману масу розділити на сім частин. З кожної зробити коржик (щоб фарш не прилипав до рук, потрібно змочити їх у воді). У середину покласти варене перепелине яйце і сформувати котлетку.
Обваляти фаршировану котлету в панірувальних сухарях або в борошні.
На велику сковорідку налити олії і розмістити котлетки. Обсмажити з усіх сторін. Потім зменшити вогонь і довести до готовності на маленькому вогні під закритою кришкою. Подавати можна з овочами, смаженою картоплею, розсипчастою гречкою або макаронами. Приємного апетиту!