Інгредієнти
Молоко – 70 мл | |
Білий хліб – 50г | |
Куряче філе – 500г | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Приправа – 1 ч. л. | |
Прованські трави – 1 ч. л. | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Моцарелла – 100 г | |
Помідори черрі – 150 г |
Відмінна альтернатива набридлим котлет.
Замість міні моцарели ви можете використовувати улюблений сир, нарізавши його приблизно такого ж розміру (трохи менше волоського горіха).
Покроковий рецепт
Замочити хліб у молоці.
З курячого філе зробити фарш. У велику миску викласти фарш, додати яйце, вимочений хліб разом з молоком, приправи для курки, прованські трави, сіль, перець. Перемішати.
Взяти невеликий шматок фаршу (розміром з абрикос), сформувати з нього невелику коржик. У центр коржі викласти кулька міні моцарелли. Сформувати тефтельку.
Тефтелі обваляти в борошні.
Викласти на пергаментний папір або просто на деко, змащене маслом.
Запікати в розігрітій до 200 С духовці близько 20 хвилин.
Потім тефтелі витягнути. На кожну кульку покласти по половинці помідори черрі і по половинці моцарелли. Запікати в духовці ще близько 5 хвилин (до танення сиру).
Подавати м’ясні кульки в гарячому вигляді як самостійне блюдо або з гарніром. Приємного апетиту!