Стожки з м’ясного фаршу – ситний і легкий у приготуванні варіант вашої вечері!
Інгредієнти
Фарш свино-яловичий – 500 гр | |
Хліб – 100 гр | |
Яйця – 1 шт | |
Часник – 2 зубчики | |
Цибуля – 3 шт | |
Морква – 2 шт | |
Картопля – 3 шт | |
Помідор – 2 шт | |
Сметана – 200 гр | |
Сир – 150 гр | |
Сіль, перець – за смаком |
Стожки готуються дуже легко, а начинку можна зробити на свій розсуд. Це можуть бути гриби, яйця, оливки, кабачок, капуста, картопля і т. д. залишаються Незмінними інгредієнтами сир і фарш. У цьому рецепті використовується свино-яловичий фарш (він соковитіше, у порівнянні з курячим), але можна взяти курячий або индюшиный.
Покроковий рецепт
Хліб залити водою, дати трохи постояти, віджати, подрібнити і додати у фарш. До нього ж додати сіль, перець, часник і яйце. Все добре перемішати. Хліб зробить фарш більш м’яким.
На сковороді, з невеликим додаванням олії, обсмажити цибулю і моркву до м’якості. Посолити, поперчити.
Сметану посолити, поперчити. Можна ще додати зелень і трохи сиру.
Сиру картоплю (можна варений) і сир натерти на крупній тертці
На змащений олією лист викласти фарш у формі коржа, зробити невелике поглиблення в середині.
Викласти цибулю з морквою, змастити сметаною (приблизно 1 ч. л. на один корж).
Зверху викласти помідори, потім картоплю.
Знову змастити сметаною і посипати тертим сиром.
Запікати стожки в духовці 40 хв при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!