Мясний пиріг з капустою

Мясний пиріг з капустою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підігріваємо молоко. Переливаємо його в миску. Засипаємо в тепле молоко заявлена кількість сухих активованих дріжджів. Щоб дріжджі швидко активувалися, додаємо в миску чайну ложку цукрового піску. Відставляємо миску вбік буквально 5-7 хвилин. Якщо використовуються сухі дріжджі якісні, то через певний час ви помітите, як над поверхнею молока утворюється дріжджова шапка.

Переходимо до просівання борошна. Належну кількість просіваємо в глибоку миску. Підсипаємо в борошно чайну ложку солі. Сипучі інгредієнти перемішуємо. В процесі робимо в борошні воронку.

В отриману борошняну воронку розбиваємо одне куряче яйце. Слідом заливаємо опару з дріжджів, але не всю відразу, а невеликими порціями. Опару відразу вмішуємо в борошно.

Перемішуємо введені інгредієнти спочатку в мисці, а потім перекладаємо борошняну масу на стіл. Продовжуємо місити тісто на столі. Приготоване тісто знову повертаємо в миску. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і ставимо в тепле місце приблизно на годину або навіть більше. Цього часу буде досить, щоб тісто збільшилося в об’ємі.

Поки тісто «відпочиває», займемося приготуванням начинки для пирога. М’якоть яловичини нарізаємо на маленькі шматочки. У сковороду вливаємо олію. Коли масло розігріється, викладаємо в сковорідку м’ясні шматочки. Підсмажуємо їх до готовності.

В цей час нашинкуем білокачанну капусту, видаливши з качана верхні листочки. Нарізку з капусти перекладаємо до шматочків яловичини. Відразу приправляємо капусточку сіллю, щоб вона дала сік, перемішуємо.

Очищаємо моркву і ріпчасту цибулю. Подрібнюємо моркву на тертці, цибулю дрібно рубаємо. Додаємо подрібнені овочі до інгредієнтів начинки на сковороду. Тушкуємо капусту до м’якості і готовності. Готову м’ясну начинку остуджуємо.

Ось як піднялося наше тісто для пирога. Ділимо його на дві частини. Одна частина повинна бути побільше.

Більшу частину тіста розкачуємо в круглий або прямокутний пласт. Деко застеляємо пекарським папером. Викладаємо на папір перший пласт тіста. По пласту розподіляємо м’ясну начинку з капустою. Другий шматок, що залишився тесту також розкачуємо. Накриваємо їм начинку. Защепляем краї пластів, в центрі робимо отвір. Відправляємо пиріг в духовку (температуру виставляємо на 180 градусів).

Смачний і ситний м’ясний пиріг з капустою випікаємо близько 35-40 хвилин. За 10 хвилин до вилучення пирога з духовки його поверхню можна змастити шматочком вершкового масла.

Пиріг охолодити, розрізаємо на порції і подаємо до столу! Приємної трапези!