Мясний пиріг з рисом

Мясний пиріг з рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Домашній ситний пиріг з начинкою з рису і м’ясного фаршу – випічка для смачного перекусу! Приготувати просто і легко.

Інгредієнти

Тісто дріжджове – 350 гр
Рис – 0,5 склянки
Фарш м’ясний – 250 гр
Морква – 0,5 шт.
Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
Сіль – за смаком
Перець мелений чорний – за смаком

Як приготувати М’ясний пиріг з рисом

Для того, щоб в духовці спекти домашній м’ясний пиріг, нам потрібно дріжджове тісто, можна, втім, використовувати і листкове тісто – напівфабрикат. Начинка нашого виробу – це відварений рис, доповнений м’ясним фаршем, цибулею та морквою. Подробиці в нашому рецепті.

Покроковий рецепт

Заздалегідь відварюємо в злегка присоленной воді рис. Злаковий після варіння відкидаємо на сито, промиваємо під холодною водою. Перекладаємо відварений рис в миску. До нього додаємо будь м’ясний фарш в размороженном стані.

Рис і фарш доповнюємо подрібненим на тертці овочами: морквою і цибулею. Інгредієнти майбутньої начинки солимо, присмачую меленим чорним перчиком.

А тепер інгредієнти в мисці між собою потрібно добре перемішати. Начинка для смачного пирога готова!

Дріжджове тісто ділимо на два шматки нерівної величини. Більшу частину розгортаємо в пласт. Це – основа пирога. Укладаємо розкатаний пласт відразу на деко.

На підставі розподіляємо рівним шаром начинку з фаршу і рису.

Розкачуємо другий шматок тіста – верх пирога. Накриваємо їм начинку, закріплюємо добре краї, а в центрі робимо отвір.

При 180 градусах пиріг з рисом і м’ясним фаршем випікаємо в духовці 45 хвилин.

Готовий пиріг нарізаємо на порції і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!