Мясо по-французьки

Мясо по-французьки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гарненько вимити м’ясо, цибулю почистити і відварити лісові гриби. Краще всього підійдуть білі та маслюки. Гарненько віджати рідину і дати до грибів стекти. Якщо використовуєте печериці – відварювати гриби не потрібно.

Нарубаєте м’ясо на шматочки середньої товщини. Найкраще м’ясо нарізати проти м’ясних волокон, щоб шматочки не були сухими, а залишалися соковитими.

Відбийте м’ясні стейки молоточком, використовуючи харчову плівку, щоб не пошкодити м’ясо. М’ясо посоліть, поперчіть, посипте орегано і чебрецем.

Нашаткуйте дрібно маслюки. Нарубаєте одну цибулину дрібними кубиками.

Відправити грибочки обсмажуватися на сковороду з додаванням вершкового масла. Посолити маслюки і поперчити за смаком.

Нашаткувати цибулю тонкими кільцями.

Натерти сир на крупній тертці. Найкраще підійде кантрі, російський або чеддер. Можна використовувати моцарелу – так страва буде дуже ніжним. У такому випадком, розріжте моцарелу на невеликі кружечки.

Починаємо формувати м’ясо по-французьки. Змащуємо скляну жароустойчивую форму або на деко рослинним маслом. Викладаємо шматочки м’яса плотненько один до одного, адже м’ясо ще зменшитися в розмірі.

Поверх м’яса розкладаємо кружальця цибулі. Викладаємо остиглі грибочки щільненько на кожен шматочок.

Покриваємо кожен шматочок сіточкою майонезу. Якщо хочете зробити страву більш дієтичним – замініть майонез на сметанку.

Засипаємо блюдо натертим сиром. Відправляємо м’ясо в духовку приблизно на півгодини при температурі 200 градусів.

За бажанням, готову страву посипаємо зеленню і можна подавати до столу гарячим. Приємного апетиту!