Самса з куркою

Самса з куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Самса – одна з найбільш популярних і улюблених выпечк східної кухні,яка здобула популярність і у нас в Росії.Ми ж перевівши на свій лад і смак приготуємо її сьогодні з курки)

Інгредієнти

Борошно – 300гр
Яйце – 1шт
Вода – 150мл
Сіль – 1/3 ч. л.
Філе куряче – 500гр.
Цибуля ріпчаста – 500гр.
Сіль, перець, зіра(кумин) – За смаком
Масло рослинне – 100мл
Кунжут – 10гр

Як приготувати Самса з куркою

Тісто:
Розбиваємо яйце, додаємо до нього сіль і воду, ретельно перемішуємо. Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто.При замішуванні додати трохи соняшникової олії. Тісто не повинно вийде дуже крутим, інакше при випічці не буде розшаровуватися так, як потрібно. А адже найважливіший момент в приготуванні самси-правильне листкове тісто) Залишаємо тісто в холодному місці до заготовки начинки.

Курячу грудку миємо, нарізаємо на дрібні шматочки. Ріпчасту цибулю чистимо, нарізаємо тоненько, півкільцями і додаємо до курки. Додаємо сіль, перець, зіру (кумин) за смаком. Вливаємо олію і ретельно перемішуємо руками, так, щоб цибуля дав трохи соку.Тим часом наше тісто відпочило і стало еластичним)

Покроковий рецепт

Дістаємо наше тісто з холодильника.Відрізаємо 1/3 частину тіста. Розкачуємо в тонкий пласт.Змащуємо рослинним маслом по всьому периметру, загортаємо в трубочку.

Нарізаємо шматочки тіста в залежності від того,яка товщина трубочки у вас вийшла.І від того бажання, якого розміру самсу ви хотіли б отримати) Далі беремо нарізані шматочки тіста, трохи присипаємо стіл борошном, і придавлюємо з двох сторін, (обрізані боку, де видно шари)
Так далі з рештою тестом.

Тепер розгортаємо кожен шматочок у круглі пласти.Але розгортати будемо тільки з одного боку, не перевертаємо. Так тісто виходить ще більш листковим.

Викладаємо на розкатаний пласт начинку.

І ліпимо нашу самсу. Форма може бути різною. Трикутної, чотирьох вугільної, круглої і т. д.

Сковорідку або деко змащуємо олією, викладаємо самсу швом вниз, тобто тією стороною, якій ліпили кладемо вниз.

Змащуємо самсу невеликою кількістю масла, посипаємо кунжутом і в духовку.

Через 35-40 хв дістаємо, скроплюємо водою (для того, щоб трохи пом’якшити тісто)
Ну,0 а далі смачненько їмо) БОН АПЕТИТ!)