Казан Самса

Казан Самса – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Найважливіше в приготуванні це розігріти максимально ваш казан в якому ви будете піч!

Інгредієнти

для тіста:
мука – 300-400 гр Я трохи досипаю коли починаю місити тісто
вода – 250 мл
сіль – 1 ч. ложка
рослинне масло – 2 ст. ложки
для начинки:
фарш свинина з яловичиною – 700-800 гр начинка може бути будь-який,хто як любить.
цибуля – 4-5 середні головки
чорний перець,сіль зіра – за смаком
яйця – 2 шт для змащення: білок ,жовток окремо
маргарин – 150-200 гр розтоплений,для змащування тіста.

Як приготувати Казан Самса

Хочу поділитися чудовим рецептом приготування самси в казані.Цей смак повністю відрізняється від смаку самсушек приготованих в духовці.Моя сім’я завжди просить спекти самсу кожні вихідні. Приємного апетиту!!

Покроковий рецепт

Просіяти борошно,зробити поглиблення ,змішати воду з сіллю,додати до борошна. Додати соняшникову олію,замісити тісто. Місити до тієї консистенції як не тісто буде липнути до рук. При необхідності додати борошно.Накрити тісто ,залишити постояти 15-20 хвилин.Якщо у вас є готове тісто,теж підійде,але потрібно листкове бездріжджове. Тим часом як тісто лежить накритим ви займетеся фаршем.Нарізати дрібно цибулю,додати до фаршу,додати спеції перемішати,посолити. Минуло 20 хв. ви беретеся знову тісто. Розкатуєте тонким шаром і потрібно змастити розтопленим маргарином,загорнути тісто в рулет і прибрати на 30 хв. в холодильник.


Після того як тісто полежало в холодильнику ,дістаємо його,ріжемо на частини приблизно по 5 см,розгортаємо в кухлики кожну частину,під розмір самсушек. Начиняємо нашим фаршем і слепляем кінці,щоб вийшла форма кола.

У цей момент як почали займатися ліпленням самсушек,необхідно поставити казан на плиту,розігріватися,ні чим його змащувати не треба. Просто порожній казан і накрити кришкою розігріватися.Якщо його не зовсім добре разогреешь,то самса не буде прилеплять до стінок казана. Тим часом наліпили самсушки,потрібно яйця відокремити жовток від білка,змастити жовтком верхівки,а білком дно самси,перед тим як ліпити на стінки казана. Після того як казан добре розігрівся саме час зайнятися самсою,дуже швидко маку дном самси в білок і ліпимо до стінок казана. Необхідно робити це як можна швидше інакше самсушки в процесі випікання можуть впасти.Як наліпили всі самсушки накриваємо кришкою казан і робимо середній вогонь.Випікати 40 хв. Ну ось і все наша самса готова! Приємного апетиту!