Ця версія м’яса в горщиках готується з яловичини з морквою, цибулею, картоплею.
Інгредієнти
яловичина – 400 гр. | |
картопля – 4 шт | |
морква – 1 шт. | |
цибуля – 1 шт. | |
олія соняшникова – 2-3 ст. ложки | |
паста томатна – 2 ч. ложки | |
спеції – будь-які, які подобаються | |
сіль – за смаком | |
вода – 2 склянки |
М’ясо, приготоване в горщиках, відрізняється особливою м’якістю і соковитістю. В процесі духового приготування всередині горщика створюються особливі умови для томління. Гарячі стінки, дно, кришка посуду рівномірно прогрівають приготоване блюдо, закладені продукти просочуються ароматом і соком один одного в симфонію смакових відчуттів.
Рецептів м’яса в горщиках дуже багато. Практично будь-який вид м’яса можна приготувати таким чином, додавши овочів і спецій. Все питання в часі приготування в духовці. Можна заздалегідь провести теплову обробку продуктів, попередньо довівши м’ясо і овочі до напівготовності. Це дозволить приготувати більш структуроване страву, з мінімумом, що виділилися соків. Однак якщо до жаркого хочеться бульйону, то краще зробити закладку продуктів без попередньої теплової обробки.
Покроковий рецепт
Інгредієнти, які нам знадобляться.
Яловичину порізати невеликими шматочками.
Очистити овочі від шкірки. Моркву потерти на тертці. Картоплю, цибулю порізати тим способом, який більше подобається (соломкою, кубиками).
Укласти шарами за рівної кількості порізаної яловичини і овочів. На дно укласти моркву, цибулю. Другим шаром викласти м’ясо, зверху викласти шматочки картоплі.
Посипати спеціями. Додати в кожен горщик по пів-чайної ложки томатної пасти, щоб додати страві витончену томатну кислинку і приємний колір. Якщо в суміші немає солі – підсолити за смаком. Додати трохи соняшникової олії і по 0,5 склянки води.
Ставимо в розігріту до 180°С духовку на пару годин. Рекомендую перевірити хід приготування через годину, можливо, знадобиться долити трохи води або зменшити температуру духовки.
Готову порцію жаркого можна викласти на тарілку або з’їсти прямо з вихідного ароматами керамічного горщика. Приємного апетиту!