Підготувати всі інгредієнти для страви. Гарненько вимити гриби, почистити моркву і цибулину. Куряче філе змащуємо чайною ложкою паприки, сіллю і спеціями за смаком. За бажанням, можна додати подрібнений часник – так страва стане більш пікантним.
Розтоплюємо шматочок вершкового масла на розігрітій сковороді.
Нарізаємо великими слайсами печериці.
Цибулину дрібно шаткуємо.
Відправляємо печериці і нарубаний цибулю обсмажуватися на сковорідку з вершковим маслом. Ретельно помішуємо і готуємо до рум’яного кольору цибулі.
Шаткуємо великими шматочками болгарський перець і також відправляємо його до грибів.
Натираємо крупно моркву.
Додаємо натерту моркву пассероваться разом з іншими овочами. Солимо блюдо, додаємо спеції: чебрець, базилік і орегано.
Додаємо три колечка перцю чилі. Якщо не любите гостре – замініть ложкою паприки або не додавайте чилі зовсім.
Поки овочі пассеруются, нарізаємо великими кубиками куряче філе, яке вже встигло замаринувати у спеціях.
Починаємо формувати наші ароматні глиняні горщики. Першим шаром викладаємо шматочки курячої грудинки.
Наступним шаром викладаємо пасеровані овочі.
Знову викладаємо шматочки курки.
І останнім шар формуємо з решти обсмажених овочів.
Поверх овочів кладемо одну-дві столові ложки сметани високої жирності. Або заливаєте блюдо вершками. Ставимо в духовку на 40-45 хвилин. Температуру ставимо на 180-200 градусів. Визначити готовність блюда легко – овочі стануть м’якими, сметана повністю розтане, а куряче філе буде доведено до повної готовності.
Подаємо страву порціями в глиняних горщиках або в тарілках. Прикрашаємо гілочками кропу, базиліка, можна до готового блюда додати тертий сир будь-яких сортів. До готового блюда також можна додати трохи сметани. Подавати страву з гарніром – добре підійде картопля або розсипчастий рис з каррі і спеціями. Приємного апетиту!