Мясо в кунжуті

Мясо в кунжуті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Яловича вирізка – 1 шт. (приблизно 150 г)
Борошно – 1,5 столових ложки
Яйця курячі – 1 шт.
Кунжутне насіння – 1 столова ложка
Рослинна олія – 50 мл
Сіль – щіпка
Мелений чорний перець – за смаком
Зелень – для прикраси страви

Як приготувати М’ясо в кунжуті

Для приготування м’яса у кунжутною паніровці вам знадобиться хороше м’ясо. При купівлі м’ясної яловичої вирізки краще вибирати свіже м’ясо, бо купуючи заморожений шматок ви не знаєте, скільки разів його намагалися розморозити. Та й взагалі, приємніше мати справу зі свіжим. Я купую м’ясо без жилок, рожево-краснового кольору і світлішою. Часто вагові м’ясо яловичини у продажу важче знайти, тому я частенько беру у вакуумній упаковці. У цьому випадку м’ясо в центрі виглядає набагато темніше, ніж зовні. Не варто турбуватися про це, це відбувається через нестачу кисню. Коли ви відкриєте упаковку, і яловичина полежить трохи на повітрі, шматок знову стане червоним. Щоб м’ясо вийшло смачним і соковитим, його потрібно смажити на добре розпеченій сковороді. Таким чином, на м’ясі утворюється скоринка, і сік залишиться всередині. М’ясо, після такої смаження завжди виходить ніжним і соковитим. Кількість інгредієнтів в даному рецепті розраховане на 1 порцію. Якщо вам необхідно приготувати на всю сім’ю або на кілька людей-гостей, збільште кількість продуктів у кілька разів.

Покроковий рецепт

Яловичу вирізку порізати на медальйони з товщиною 4 см, відбити кухонним молоточком. Порада: щоб не було бризок по всій кухні покладіть м’ясо в поліетиленовий пакет, а потім вже відбивайте. М’ясо посолити і поперчити за смаком з обох сторін.

Взяти три тарілки, одну глибоку, дві інші – плоскі. В одну тарілку висипати кунжутне насіння. В іншу тарілку насипати борошно. У третій глибокій тарілці збити за допомогою виделки 1 невелике куряче яєчко. Тепер взяти м’ясо і обваляти його в борошні, потім вмочити в яйці.

Потім відразу ж відбивні з яловичини обваляти в кунжутного насіння (всі процедури робляться з обох сторін).

На сковороді розігріти рослинне масло. На розпеченій олії обсмажити на середньому вогні м’ясо в паніровці. Смажити м’ясо до золотистого кольору з одного боку. Потім перевернути м’ясо виделкою і смажити з іншого боку під злегенька кришкою і зменшивши вогонь. М’ясо в кунжуті смажиться дуже швидко, так що далеко не йдіть :-).

Подавати м’ясо у паніровці краще відразу, поки воно гаряче. Блюдо сервірувати овочами і гарніром. Тарілку можна прикрасити зеленню. Дуже смачно до м’яса в паніровці подати білий соус. Приємного апетиту!