Не кожен чоловік любить хрін і страви з них. Але ми впевнені, що спробувавши це блюдо Ви зміните свою думку по відношенню до хріну. Якщо є можливість. То запасіться з літа цим корисним чудовим овочем. Заготовити його можна на всю зиму. Але якщо у Вас вдома не виявилося хрону в наявності, можете купити в будь-якому магазині.
Спочатку готуємо м’ясо. Для цього шматок копченої свинини для запікання (близько 2 кг) покласти на деко. Налийте склянку гарячої води. Накрийте весь деко фольгою. Ставте в гарячу духовку і запікайте. Температура повинна бути 180 градусів. Час вважайте з такого розрахунку:20 хвилин на кілограм м’яса.
Приготуйте наступне для соусу: півсклянки борошна, півсклянки олії, півсклянки молока, півсклянки вершків, 100 г хрону, столову ложку соку лимона або оцту.
1.У кухлик налийте масло і покладіть в нього борошно. Поставте нагріватися на плиту.
2.Не знімайте з плити. Змішайте вершки з молоком і при постійному помішуванні влийте масло з борошном тоненькою цівкою. Перемішуйте. Підгоріти не повинно ні в якому разі.
3.Потім додайте сіль і лимонний сік. Можете додати води (приблизно півтори — дві склянки, це залежить від борошна), якщо виходить густоватый. Дайте закипіти і кип’ятіть кілька хвилин. Зніміть з плити.
4.Додайте хрін, і відразу добре ви заважайте соус. Покладіть на тарілку м’ясо кілька тонких скибочок батона і полийте все це соусом. Посипте кропом.