Наивкуснейшая нуга на меді

Наивкуснейшая нуга на меді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У каструлю з товстим дном викласти мед, цукор і влити туди воду. Сироп вариться на великому вогні до 170 градусів. Якщо немає термометра, то приготування сиропу займає приблизно 8 хвилин. Помішувати сироп не обов’язково, він не прикипить.

Поки вариться сироп, білки збиваються до стійких піків.

Потім, готовий сироп вливається тонкою цівкою по стінці до білків. Важливо не переставати збивати яєчну масу і не влити занадто багато сиропу, інакше білки можуть згорнутися з-за великої різниці температур.

В отриману масу викладають горіхи, і все знову перемішується до однорідності. Важливо робити це швидко, так як маса почне застигати дуже скоро.

Форму змастити олією і викласти нугу, рівномірно розподіливши її по всій формі. Прибрати нугу в морозильну камеру на 2 години, потім дістати і нарізати на порційні квадрати.

Приємного апетиту!