Заздалегідь слід перебрати ягоди звільнити від гілочок і плодоніжок, промити і підсушити на рушник.
Інгредієнти
Ягоди смородини – 200 – 300 гр | |
Горілка – 250 мл | |
Цукровий пісок – 50 гр |
Настоянки на ягодах дуже подобаються жіночої статі, вони не дуже міцні і приємні на смак.
Покроковий рецепт
Підготувавши все необхідне приступаємо до роботи. Перекладаємо ягоди в пляшку або банку об’ємом 1 літр і засипаємо цукровим піском.
Залишаємо ягоди з цукром на добу або трохи більше в темному, не жаркому місці, для того щоб вони виділили сік. Всі ягоди віддають різну кількість соку, у цільних ягід червоної смородини його буде зовсім небагато.
На наступний день вливаємо в ягоди з цукром горілку. Настоянка відразу придбає красивий яскраво-червоний колір. Залишаємо ємність з настойкою в темному, не жаркому місці на чотири – п’ять тижнів, за цей час ягоди напитаются алкоголем і віддадуть свій приємний кисло-солодкий смак. Для зручності в підрахунках напишіть на пляшці дату приготування настоянки, тоді буде легше вирахувати термін її готовності.
Через місяць з хвостиком, процідіть настоянку, відкинувши ягоди через ситець. Червону смородину потрібно придушити, щоб вона віддала залишки вбраної в себе рідини.
Перед подачею на стіл ще раз процідіть настоянку, т. к. на дні утворюється невеликий мутний осад, це не страшно, просто напій втрачає свій красивий прозорий колір. Перелийте настойку в графин і можна подавати до столу.