Справжній кавказький суп харчо готується тільки з яловичиною. Я пропоную “полегшений” варіант цього супу – з курячим м’ясом. Виходить ніжний суп, який підійде навіть для діток.
Покроковий рецепт
Підготуємо необхідні інгредієнти.
Морква, призначену для бульйону, ріжемо вздовж і смажимо на сковороді без олії до рум’яного кольору. Це додасть бульйону красивий відтінок.
Підготуємо корінь петрушки і ріпчасту очистимо і помиємо.
Кидаємо в чашу мультиварки курку, моркву, цибулю і корінь петрушки. Заливаємо водою і ставимо режим “Варка на пару” на 30 хвилин. Можна також використовувати режим “Суп” 45-50 хвилин.
Підготуємо овочі для супу. Почистимо і вимиємо.
Картоплю нарізаємо невеликими брусочками, цибулю дрібно як на зажарку, моркву тремо на середній тертці.
Далі очистимо помідори. Для цього робимо хрестоподібні надрізи на них, кладемо в чашу для приготування на пару і після закипання нашого бульйону ставимо зверху чашу на хвилину.
Шкірочка з ошпарених помідорів легко знімається. Нарізаємо їх кубиками.
Після сигналу мультиварки перевіряємо м’ясо на готовність. Якщо воно м’яке і відстає від кісток, виймаємо м’ясо шумівкою.
Залишився бульйон проціджують, овочі, які в ньому варилися, викидаємо.
Остигле м’ясо відокремлюємо від кісток.
У чашу з бульйоном кидаємо м’ясо і овочі, якщо ви любите суп із засмажкою, тоді спершу потрібно обсмажити в чашу мультиварки цибулю і моркву на режимі “Смаження” і тільки потім заливають бульйоном. Я ж роблю суп для дітей, тому відразу наливаю бульйон і всі інгредієнти. Додамо спеції на ваш смак – лавровий лист, перець горошком. І сіль, у мене вийшло 1,5 ст. л. Ставимо режим “Суп” на 40 хвилин. При подачі додати нарубану кинзу,і іншу зелень на ваш смак. Приємного апетиту!