Незвичайна бюджетна закуска, яка доведеться багатьом до смаку.
Інгредієнти
Капуста білокачанна – 0,5 кг. | |
Цибуля – 1/2 шт. | |
Яйце – 1 шт. | |
Борошно – 5 ст. л. | |
Сіль – 1/4 ч. л. | |
Кріп сухий – 1 ч. л. | |
Рослинне масло – для смаження |
Раніше завжди готувала оладки з сирої капусти і на цьому сайті знайшла саме такі рецепти. Але одного разу спробувала оладки з відварної капусти і мене захопив їх новий смак. Якщо для приготування використовую тверді сорти овоча, тоді капусти відварюю кілька хвилин. Однак молоді ніжні листочки достатньо лише обдати окропом і залишити їх в гарячій воді на 5 хвилин.
Не варто нехтувати кропом, оскільки він надає особливий смак закуски. Якщо є свіжа зелень, тоді краще використовувати її. Взимку ж я використовую заморожений або сушений кріп.
Покроковий рецепт
Шаткую Капусту білокачанну. Не варто занадто дрібно подрібнювати її, щоб виразно відчувався капустяний смак.
Вливаю в білокачанну капусту воду і додаю сіль. Ставлю її на вогонь. Після закипання відварюю капусту близько 5 хвилин. Після цього зливаю воду і залишаю її трохи охолонути, інакше доданий яйце звариться.
Дрібно подрібнюю цибулю.
В теплу капусту додаю цибулю, вбиваю яйце і кріп. Все ретельно перемішуємо.
Всипаю борошно і дрібку солі.
Перемішую підготовлене тісто.
У сковороду з розігрітим маслом викладаю оладки великою ложкою.
Обсмажую з двох сторін і подаю на стіл разом зі сметанною.