Ніжні оладки з відварної капусти

Ніжні оладки з вареної капусти – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Незвичайна бюджетна закуска, яка доведеться багатьом до смаку.

Інгредієнти

Капуста білокачанна – 0,5 кг.
Цибуля – 1/2 шт.
Яйце – 1 шт.
Борошно – 5 ст. л.
Сіль – 1/4 ч. л.
Кріп сухий – 1 ч. л.
Рослинне масло – для смаження

Як приготувати Ніжні оладки з відварної капусти

Раніше завжди готувала оладки з сирої капусти і на цьому сайті знайшла саме такі рецепти. Але одного разу спробувала оладки з відварної капусти і мене захопив їх новий смак. Якщо для приготування використовую тверді сорти овоча, тоді капусти відварюю кілька хвилин. Однак молоді ніжні листочки достатньо лише обдати окропом і залишити їх в гарячій воді на 5 хвилин.

Не варто нехтувати кропом, оскільки він надає особливий смак закуски. Якщо є свіжа зелень, тоді краще використовувати її. Взимку ж я використовую заморожений або сушений кріп.

Покроковий рецепт

Шаткую Капусту білокачанну. Не варто занадто дрібно подрібнювати її, щоб виразно відчувався капустяний смак.

Вливаю в білокачанну капусту воду і додаю сіль. Ставлю її на вогонь. Після закипання відварюю капусту близько 5 хвилин. Після цього зливаю воду і залишаю її трохи охолонути, інакше доданий яйце звариться.

Дрібно подрібнюю цибулю.

В теплу капусту додаю цибулю, вбиваю яйце і кріп. Все ретельно перемішуємо.

Всипаю борошно і дрібку солі.

Перемішую підготовлене тісто.

У сковороду з розігрітим маслом викладаю оладки великою ложкою.

Обсмажую з двох сторін і подаю на стіл разом зі сметанною.