Ніжний десерт з пісочного печива з шоколадом

Ніжний десерт з пісочного печива з шоколадом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пісочне печиво слід розламати на шматочки середніх розмірів, причому, його кількості повинно бути достатньо для заповнення всієї посудини, де буде надалі перебувати майбутнє десертне блюдо. Ці зламані печенюшки будуть виконувати функцію пісочного коржа.

Далі потрібно трохи потримати в теплому місці вершкове масло, щоб він злегка розм’якло, а якщо цей процес здійснюється занадто повільно, то прискорити його можна шляхом прогрівання даного продукту на водяній бані.

Як тільки вершкове масло стане досить м’яким, його відразу ж слід перекласти в каструльку більшого розміру, додати одну банку якісного згущеного молока, перемішати обидва інгредієнта до утворення однорідної маси. Бажано додатково збити олійно-згущену масу, що вона стала більш повітряної і ніжною.

Як тільки крем з масла і згущеного молока буде готовий повністю, потрібно викласти його поверх шматочків печива, далі слід до дрібного стану сирі горіхи потовкти або просто порубати ножем. Подрібнені горішки розподілити поверх солодкої маси.

Далі корж з печива слід перемішати з кремом дуже ретельно пальцями, перекласти таку масу в будь-яку сервірувальний посуд і відразу ж спресувати руками так, щоб вийшла гірка, яку потрібно додатково відполірувати кулінарної лопаткою.

Прикрасити приготований пісочний десерт на свій розсуд, причому, для оформлення можна використовувати не тільки шоколадну стружку, але і кондитерську посипання. В якості прикраси для такого десерту можна використовувати також пелюстки мигдалю або дрібну кольорову кокосову стружку.