Незважаючи на тривалий процес, результат прекрасний і ніжний гарбузово-банановий тарт, який тане в роті, вартий Ваших зусиль!
Поїхали?!)
Інгредієнти
Борошно – 280 грам | |
Цукор – 300 грам | |
Банани – 2 середніх | |
Гарбуз – 300 грам | |
Молоко/вершки – 500 мл 3,2 % молоко / вершки 30% | |
Яйця – 3 шт. | |
Маргарин – 125 грам | |
Ванілін – 1 уп. |
Цей ніжний тарт ми спробували в гостях у друзів, і я вирішила, трохи скоректировав рецепт, теж приготувати таку ж вкуснотищу!
Скажу скажу, що поєднання інгредієнтів, а саме молоко, вершки, гарбуз і банан – для мене трохи не логічно, але це був експеримент, і він вдався!
Покроковий рецепт
Просіваємо борошно, додаємо цукор і перемішуємо.
Рубаємо маргарин на частини (повинен бути кімнатної температури) і додаємо до сипучим.
Сюди ж додаємо яйце і вимішуємо тісто до однорідної маси. Тісто накриваємо харчовою плівкою і ставимо на півгодини в холодильник.
Виймаємо, розкачуємо корж і акуратно перекладаємо в попередньо змащену форму, рівняємо боки, протикаємо виделкою і в морозилку на 15 хвилин.
Виймаємо з морозилки, укладаємо зверху пергамент (в ідеалі силіконізований) і кладемо під прес (у мене кг гречки) і на 10 хвилин у духовку, щоб тісто не взбугрилось.
Після знімаємо прес і випікаємо в розігрітій духовці ще 12 хвилин, виймаємо і ставимо охолоджуватися. А в цей час ріжемо кубиками гарбуз і банан.
Складаємо в сотейник фрукти, цукор, ванільний цукор і заливаємо молоком (у мене домашнє молоко з ложкою домашніх вершків), ставимо на маленький вогонь і варимо до готовності.
Остуджуємо (винесла на балкон), пюрируем заглибним блендером і в остиглу масу додаємо попередньо збиті яйця.
Виливаємо суміш у корж, розподіляємо начинку рівно і в розігріту духовку на 40 хвилин.
Я орієнтуюся не тільки з коричневим краях коржа, а і по тріщинок зверху.
Бон апетит!