Пиріг легкий, і навіть котрі худнуть Леді можна не турбуватися про свою фігуру)
Інгредієнти
Яйце – 4 шт. | |
Цукор – 480 грам Якщо синочок їсть, тоді кладу 400 грам | |
Рослинне масло – 130 грам Можна брати магазинний без запаху, якщо немає – беру домашнє. Смак не псується, запаху немає. Головне, щоб домашнє не горчило. | |
Йогурт – 250 грам Йогурт можна використовувати магазинний, я взяла домашнього приготування (роблю синові сама з закваски). | |
Борошно – 320 грам | |
Ванілін або ванільний цукор – 1 уп. = 2 грами | |
Розпушувач – 1 ст. ложка | |
Стиглий Банан – 2 шт. | |
Яблуко – 2 шт. В ідеалі соковите і мягенькое. |
Ароматний з хрусткою скоринкою, ніжний і схожий на суфле, йогуртовий пиріг з бананом і яблуками.
Можна експериментувати з начинкою (нектарин, полуниця (її краще різати слайсами), груші), але нашому сімейства полюбився мікс з яблук і бананів.
Готується швидко, з простих інгредієнтів, а уплетается за обидві щоки.
Покроковий рецепт
У посуд, де плануєте замішувати тісто, розбиваєте яйця, додати цукор і віночком / міксером збиваєте до утворення білої піни. Мені іноді лінь мити міксер, тому приловчилася віночком.
Додаємо рослинне масло і перемішуємо.
В отриману суміш додаємо йогурт і теж все перемішуємо до однорідної маси.
Борошно змішуємо з ванільним цукром і розпушувачем в окремому посуді. Далі сухі інгредієнти поступово всипаємо до рідких і перемішуємо до однорідної маси без грудочок.
Змащуємо скляне деко або форму як у мене маслом і переливаємо отриману суміш. Тісто не повинно бути занадто рідким, середнє між домашніми вершками і магазинної сметаною.
Далі моєму яблука і очищаємо від шкірки банани, нарізаємо слайсами середньої товщини і викладаємо зверху.
Акуратно повертаємо за годинниковою стрілкою форму і тричі стукаємо її об стіл, але акуратно, щоб фрукти не з’їхали. Це необхідно для того, щоб вийшло повітря.
У попередньо розігріту духовку ставимо форму на годину на 180 градусів.
В залежності від духовки пиріг може випікатися від 45 хвилин до години.
Ще теплий пиріг з яблуками і бананами можна їсти ложками як суфле, остиглий з какао – смакота)
Приємного апетиту!