Ніжний салат Мімоза з лососем

Ніжний салат Мімоза з лососем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Потрібно підготувати всі інгредієнти – курячі яйця потрібно відварити до готовності, консервований лосось потрібно розім’яти до стану паштету. Якщо берете слабосолену рибу, тоді поріжте її на максимально дрібні кубики. Обов’язково перевірте рибу на наявність кісточок, навіть у консервованої риби це не рідкість. Вершкове масло покладіть в морозилку на 5 хвилин – так воно буде краще піддаватися натирання на тертці.

Акуратно відокремте жовтки від білків. Білки підуть в сам салат, а ось жовтки нам потрібні для прикраси. Порубаєте дрібно цибулю – чим дрібніше, тим краще.

Починаємо формувати шарами нашу «Мімозу». Першим шаром викладаємо натерті
на дрібній тертці білки яєць.

Наступним шаром, таким же чином, натираємо плавлений сир без добавок і розрівнюємо по білках.

Потім викладаємо ½ банки нашого лосося, разом – 100 грам. Якщо маса надто рідка, потрібно віджати зайву вологу.

Покриваємо лосось шаром майонезу.

Зверху дрібно натираємо вершкове масло, яке ми тільки що дістали з морозильної камери. Розрівнюємо по поверхні салату. На масло тонким шаром викладаємо порізану цибулю.

Покриваємо цибулю другою половиною лосося і сіточкою майонезу.

Прикрашаємо наш салатик дрібно перетертими жовтками. За бажанням, можна натерти жовтки у формі гілочок квітів і додати зелень. Рекомендується поставити салат настоюватися приблизно на 4 години, щоб всі верстви рівномірно просочилися, цибулю розм’якшитися і все стане гармонійно-ніжним.