Цей яблучний десерт виходить дуже смачним, ніжним, повітряним, а готується він дуже швидко.
Інгредієнти
желатинові гранули – 14 гр | |
великі червоні соковиті яблука – три штуки | |
сирий білок курячий – одна штука | |
тростинний цукор – пісок- 100 гр або за смаком | |
мед – 1-2 ст. ложки або по смаку |
Цей яблучний десерт виходить дуже смачним, ніжним, повітряним, а готується він дуже швидко.
Покроковий рецепт
Всі яблука ретельно промити і нарізати четвертинками, видалити насіння, зрізати шкірку, викласти фрукти на деко, відправити їх в духовку і запікати приблизно півгодини при температурі 190 градусів.
В цей же час підготувати миску з вогнетривкого матеріалу, з’єднати в ній желатинові гранули з кип’яченою холодною водою (50 мл), перемішати і накрити посуд плівкою, потім відставити приблизно на двадцять хвилин.
Далі поставити ємність з желатиновою масою на плиту і при постійному помішуванні прогрівати її на слабкому вогні до повного розчинення гранул.
Остиглі запечені яблука подрібнити за допомогою блендера, потім в яблучну масу додати необхідну кількість цукрового піску і ароматного меду, все гарненько збити ще раз.
Додати яблучне пюре сирий білок, продовжити процес збивання вищеназваних компонентів до тих пір, поки маса приблизно в два рази не збільшиться в своєму обсязі.
Тоненькою цівкою влити в яблучне пюре теплу желатинову масу, продовжити процес збивання ще сім хвилин, після цього перекласти приготований десерт в креманки і відправити приблизно на чотири години в холодильну камеру.