Цей яблучний десерт виходить дуже смачним, ніжним, повітряним, а готується він дуже швидко.
Покроковий рецепт
Всі яблука ретельно промити і нарізати четвертинками, видалити насіння, зрізати шкірку, викласти фрукти на деко, відправити їх в духовку і запікати приблизно півгодини при температурі 190 градусів.
В цей же час підготувати миску з вогнетривкого матеріалу, з’єднати в ній желатинові гранули з кип’яченою холодною водою (50 мл), перемішати і накрити посуд плівкою, потім відставити приблизно на двадцять хвилин.
Далі поставити ємність з желатиновою масою на плиту і при постійному помішуванні прогрівати її на слабкому вогні до повного розчинення гранул.
Остиглі запечені яблука подрібнити за допомогою блендера, потім в яблучну масу додати необхідну кількість цукрового піску і ароматного меду, все гарненько збити ще раз.
Додати яблучне пюре сирий білок, продовжити процес збивання вищеназваних компонентів до тих пір, поки маса приблизно в два рази не збільшиться в своєму обсязі.
Тоненькою цівкою влити в яблучне пюре теплу желатинову масу, продовжити процес збивання ще сім хвилин, після цього перекласти приготований десерт в креманки і відправити приблизно на чотири години в холодильну камеру.