Розбийте в миску 8 яєць і гарненько перемішайте їх віночком (збивати не треба), додайте цукор, сіль.
Потім влийте яєчну суміш один літр молока і один стакан сметани. Перемішайте все до однорідної консистенції.
Тепер необхідно спорудити конструкцію для водяній лазні і поставити наш майбутній сир нудитися. Час від часу перемішуйте масу дерев’яною або силіконової лопаткою. Яєчно-молочна маса почне утворювати пластівці. На водяній бані, на середньому вогні, готуйте протягом 40 хвилин, постійно помішуючи, сирне тісто придбає творожнистую текстуру.
Саме час урізноманітнити майбутній сир. Всю сирну масу я поділила на дві рівних частини. В одну додала чайну ложку сухого перетертого базиліка, в іншу, трохи перцю чилі. Ви ж, додавайте що, на Ваш смак, це може бути будь-яка зелень, горіхи, часник, спеції.
Тепер візьміть сито або друшляк, вистеліть на нього кілька шарів марлі і викладіть сирну масу, накрийте зверху, і злегка притисніть невеликим пресом, внизу необхідно підставити миску, щоб стікала зайва рідина. Поставте усю цю конструкцію в холодне місце на 10 годин.
Виходячи з даної кількості інгредієнтів, у Вас вийде 500 грамів сиру. Найнеприємніше в приготуванні – це чекати 10 годин, але повірте, результат Вам сподобається.