Підготувати інгредієнти для паштету. Відварити куряче філе зі спеціями розмарину і ягодами ялівцю. Разом з куркою відварити моркву. Зачистити курячі серця, видаливши трубки, і відварити їх у воді зі спеціями, перцем і сіллю за смаком. Злити бульйон з курки – він ще стане в нагоді в приготуванні. Гарненько злити всю зайву рідину з курячого філе і сердець.
Розтопити шматочок вершкового масла в сотейнику або на сковорідці.
Дрібним кубиком нашаткувати цибулину.
Обсмажити цибулю до готовності.
Помістити відварені сердечка в блендер або м’ясорубку. Збити до щільної кремової консистенції разом з меленим чорним перцем.
Розділити куряче філе на волокна і також подрібнити у блендері разом з бульйоном і морквою.
Ретельно перемішати всі компоненти паштету.
Додати обсмажену цибулю разом з маслом, на якому він пассеровался. Подрібнити в блендері цибулю не варто, цільні шматочки цибулі дуже смачна у кремовому паштет. А якщо любите повністю ніжну консистенцію – збийте цибулю разом з філе.
Довести страву до смаку. Ретельно перемішати. Якщо закуска суховата – додайте вершкового масла або ще трохи бульйону.
Відправити паштет в холодильник приблизно на 40 хвилин. Потім можна падавать паштет до столу, намазуючи на брускетти, багет або свіжоспечений хлібець. Приємного апетиту!