Ніжний зефір домашнього приготування

Ніжний зефір домашнього приготування – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Зефір домашнього приготування – дуже смачне і ніжне ласощі для дітей і дорослих.

Інгредієнти

яблука – 500 гр.
білок – 1 шт.
желатин – 25 гр.
цукор – 200 гр.
цукрова пудра – 100 гр.
вода – 80 мл
буряк – 0,5 шт.
ванільний цукор – 1 пакетик (8 гр.)

Як приготувати Ніжний зефір домашнього приготування

Зефір – французький десерт, який складається з фруктового або ягідного пюре, збитого білка, цукру і желатину. Цю солодкість дуже люблять діти, але останнім часом купувати зефір в магазинах стає дедалі небезпечніше, адже навіть у дитячі солодощі додають консерванти і шкідливі барвники. Саме тому, пропоную приготувати зефір в домашніх умовах, він буде не тільки смачним, але і корисним.

Покроковий рецепт

Для початку візьміть 500 грам яблук, промийте під проточною водою, розріжте навпіл, видаліть серцевину і запечіть в духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин. Далі дістаньте печені яблучка і протріть їх через сито, для отримання однорідного пюре.

Желатин залийте кип’яченою холодною водою, щоб він розпух. Потріть половину буряків на дрібній тертці і процідіть її через марлю. Це буде наш барвник.

Додайте в яблучне пюре ванільний цукор і починайте збивати міксером до освітлення яблучної маси. Потім, додайте білок одного яйця і збивайте далі до тих пір, поки маса не збільшиться вдвічі, добре посвітлішає і загусне.

Зваріть цукровий сироп. На 80 мл води додати 200 грам цукру і варіть 5 хвилин. Влийте тонкою цівкою сироп в повітряну масу і продовжуйте збивати, поки маса не охолоне до кімнатної температури. Тепер розтопити желатин на водяній бані або в мікрохвильовій печі і додайте в білково-яблучну масу і додайте буряковий сік (50 мл) або харчовий барвник. Знову збивайте до отримання густий і пористої маси. “Тісто” для зефіру готово.

Наповніть кондитерський мішок кремом і з допомогою фігурної насадки відсаджуйте на пергамент зефірки, поставте їх у холодильник на 2 години, потім рясно посипте цукровою пудрою, відокремте від пергаменту і з’єднайте половинки. Настоюйте ще 2 години. Він повинен зверху підсохнути. Ніжний зефір готовий! Приємного апетиту.