Спробуйте рецепт свинини, спочатку обсмаженої, потім запеченою. Особливістю цього рецепту є те,що свинину будемо маринувати соєвим соусом шляхом шприцювання. Виходить дуже соковите м’ясо!
Інгредієнти
м’якоті свинини (свинна вирізка) – 500 г | |
сіль, перець – за смаком | |
соєвий соус – 3 столові ложки | |
рослинна олія – 2 столові ложки | |
Вишневий соус: | |
вишня – 2 склянки | |
цукор – за смаком | |
сіль – щіпка | |
перець мелений – за смаком |
Пропоную спробувати рецепт свинини, маринованої в соєвому соусі. Свиняче м’ясо спочатку будемо маринувати шляхом шприцювання, тобто будемо робити їй уколи. Але для початку обсмажимо свинину цілим шматком на розпеченому рослинному маслі,щоб утворилася скоринка і м’ясо залишилося соковитим. Доповнимо цей рецепт брусничним соусом.
Як м’якоті свинини, краще всього брати свинячу вирізку. Вона і готується швидше, і з нею ви не помилитеся. Вийде соковитою і м’якою, якщо не перетримати в духовці.
Покроковий рецепт
Свинячу вирізку натираємо сіллю і перцем. На сильному вогні на рослинній олії обсмажуємо свинину цілим шматком зі всіх боків до рум’яного кольору.
Знімаємо з вогню, викладаємо на фольгу і шприцуем його соєвим соусом.
М’ясо солимо, перчимо, підливаємо трохи соняшникової олії, загортаємо м’ясо у фольгу і ставимо в духовку на 25 хв при температурі 200 градусів. З часу запікаємо з такого розрахунку: 500 грам – 25-30 хвилин, якщо вага м’яса більше, збільште час готування.
Тепер розповім, як приготувати вишневий соус для свинини. Візьмемо вишню (у мене заморожена), але якщо ви берете свіжу, кісточки, звичайно, потрібно видалити. Заллємо вишню вином.
Додамо цукор, щіпку солі, поперчити, доведемо до кипіння і проваримо хвилин 20. В принципі соус готовий. Але його можна подрібнити в комбайні або за допомогою блендера. Перед подачею варто остудити соус.
Готову свинину нарізаємо і подаємо з соусом. Добре підходить до гарніру з круп і/ або овочів.