.
Інгредієнти
Ковбаса – 300 г (докторська) | |
Картопля – 3-4 шт. | |
Огірки – 2 шт. (середні) | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Цибуля зелена – за смаком | |
Петрушка – за смаком | |
Кріп – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Гірчиця – за смаком | |
Сметана – за смаком | |
Сіль – за смаком |
Як приготувати Окрошка на квасі
Звичайно, у кожної господині свій рецепт окрошки і мій рецепт не є еталоном. Але мені він подобається, особливо у спекотний літній день! Ділюся рецептом за шагово.
Покроковий рецепт
Нарізати кубиками варену картоплю, ковбасу, огірки і яйця.
Нарізати кріп, петрушку і цибулю. Додати до неї трохи солі і потовкти, так щоб зелень пустила сік. Окрошка вийде дуже ароматною і запашної.
Все змішуємо.
У глибоку тарілку викладаємо окрошку, зверху сметану і гірчицю. Заливаємо квасом. Солимо перчимо за бажанням. Подавати окрошку бажано в холодному вигляді. Приємного апетиту!