Холодник – холодний суп з буряка

Холодник – холодний суп з буряка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У літню спеку приємно з’їсти що-небудь прохолодне. Наприклад, на обід можна приготувати холодник, холодний суп з буряка.

Інгредієнти

невелика буряк – 2-3 шт.
картопля – 2 бульби
морква – 2 шт.
яйця – 2 шт.
яйце – 1/2 при подачі за бажанням
свіжий огірок – 3 шт.
кріп – невеликий пучок
зелена цибуля – пучок
квас – 1 літр
лимон – сік 1/2 лимона або за смаком приблизно
сіль – трохи

Як приготувати Холодник – холодний суп з буряка

У літню спеку приємно з’їсти що-небудь прохолодне. Наприклад, на обід можна приготувати холодник, холодний суп з буряка.

Потрібно відварити 2-3 невеликі буряків, по 2 картоплини і морквини, пару яєць. Також потрібно взяти 3 свіжих огірка, по пучку кропу і пір’я цибулі, літр квасу, сік лимона, трохи солі. Як бачите, інгредієнти прості і знайдуться у кожної господині на кухні.

Покроковий рецепт

Очищену буряк натирають на дрібній тертці. Інші відварні овочі (картопля, морква), огірки і яйця дрібненько нарізають кубиками або смужками (з огірків також можна зрізати шкірку). Але в принципі, допускається натерти на крупній тертці.

Перемішують, підсолюють, видавлюють сік з половини лимона.

Всипати рубану зелень, вливають квас. Лимон можна не використовувати, якщо взяти окрошковому (кислий) квас.

Борщ слід на 2 години відправити в холодильник.

При подачі в тарілки кладуть ще дрібно порізану цибулю і зелень і половинку вареного яйця. Так само, в холодний суп обов’язково додають сметану. Приємного апетиту!