Насамперед нам потрібен холодний бульйон. Тому заливаємо водою наше м’ясо, у нас це буде 2 курячих стегенця. І ставимо варитися. Можемо відразу посолити. В окрему каструлю ставимо варитися картоплю і яйця. Готовий бульйон і зварені продукти повинні охолонути. Тому краще зробити це заздалегідь.
Чистимо нашу зварену картоплю і яйця. Огірки миємо, відрізаємо попки. Зелень миємо.
Тепер нам треба все це покришити в наш суп. Дрібно нарізаємо всі інгредієнти по черзі. Ріжемо м’ясо.
Намагаємося нарізати дрібно картоплю і яйця.
Так само дрібно нам треба порізати огірки. Все робимо акуратненько, щоб в супі нам раптом не попався один який-небудь великий шматок.
Залишилося порізати зелень. Тут є маленький секрет. Так як зелень в супі буде свіжою, вона не буде варитися, то сам по собі зелений лук жорсткий. І в холодному бульйоні він буде просто скрипіти на зубах. Тому, порізавши цибулю і кріп, ми його солимо і розминаємо так, щоб він пустив сік. Це можна зробити толкушкой для пюре, а можна просто звичайною виделкою.
Майже все готово. Порізані продукти ми засипаємо в каструлю з остившім бульйоном. Додаємо майонез (якщо ви вважаєте майонез шкідливим, його можна замінити сметаною). Гарненько розмішуємо, щоб майонез повністю розчинився в бульйоні.
Якщо на вулиці жарко, готову окрошку можна поставити в холодильник, щоб вона стала ще холодніший. А можна відразу насолодитися цією смакотою. Приємного апетиту.