Оладки на кислому молоці без яєць – це смачний і ситний сніданок, як для дорослих, так і для дітвори. Можна подавати з улюбленим варенням або зі сметаною, збитими вершками і навіть з нутеллою.
Інгредієнти
кисле молоко – 200 мл | |
борошно – 170 гр | |
сода харчова – 0,5 ч. л. | |
цукор – 1 ст. л. | |
сіль – щіпка | |
ванілін – 1 гр | |
рослинне масло – для смаження |
Багато молоді господині не знають, що робити з кислим молоком і часто його просто виливають. А даремно! З нього виходять дуже смачні оладки, при цьому, для їх приготування потрібно мінімум продуктів. А готуються вони дуже швидко – порадуйте себе і свою сім’ю гаряченькими оладками.
Покроковий рецепт
У глибоку каструлю виливаємо скисле молоко, воно має бути кімнатної температури. Додаємо до нього сіль, цукор, соду.
Збиваємо вінчиком, щоб на поверхні утворилися бульбашки. Це сода гаситься кислим молоком.
Додаємо просіяне борошно і ванілін, віночком збиваємо, щоб не було грудочок. Тісто має бути середньої густоти, щоб воно повільно сповзала з ложки.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом на сильному вогні. Столовою ложкою викладаємо тісто.
Смажимо оладки з двох боків до золотистого кольору.
Готові оладки подаємо з разу. Їх можна полити варенням, джемом, сиропом або подати зі сметаною, збитими вершками до чашки чаю чи кава. Приємного апетиту!