Оладки на ряжанці

Оладки на ряжанці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.




У глуболкую посуд розбиваємо 2 яйця, до них додаємо весь цукор, ретельно розтираємо до зникнення цукрових крупинок. У смеь додаємо холодну ряжанку і ретельно перемішуємо.




Для того, щоб оладки вийшли пишні і пористі додаємо в тісто соду, яку потрібно обязяательно погасити оцтом. Перемішуємо все ще раз. Наступна в тісто йде борошно. Приблизно 1.5 склянки залежно від густоти ряжанки. Тісто має вийти як сметана 20 % жирності. Не забуваємо посолити тісто.




На розігріту сковороду наливаємо олію. Розігріваємо. Чайною ложкою викладаємо невеликі коржі на сковороду, на відстані 3-5 мм, тому що оладки будуть рости. Прикручуємо нагрівання і обсмажуємо коржі з двох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки. Включати Не потрібно сильне нагрівання, тому що оладки покриються скоринкою, а всередині вони залишаться сирими. І не варто забувати, що тісто містить досить багато цукру, тому оладки швидко починають золотитися, варто стежити за обсмажуванням.

Блюдо готове. Викладаємо готові оладки гіркою і посипаємо цукровою пудрою і кунжутом. Їмо зі сметаною або варенням!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!