Такий собі “ссэндвич» – запіканка з омлету, фарширована тертими кабачками і сиром
Інгредієнти
Яйця – 2 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Чорний мелений перець, прованські трави або інші спеції – за смаком та бажанням | |
Кабачок (мал цукіні) – 1/2 молодого, маленького | |
Сир – жменя, тертого | |
Рослинне масло – 1/2 ст. ложки | |
Молоко – 4 ст. ложки (приблизно) можна і без молока |
Набрид одноманітний сніданок? А ви спробуйте не просто посмажити омлет або яєчню. Додайте кабачки, можна помідори, гриби (можна з одного інгредієнту в начинці, а можна все відразу, але в невеликих порціях :))). Виходить омлет, фарширований овочами з сиром. Дуже смачно!
Покроковий рецепт
Готуємо омлет звичним способом. Змішуємо курячі яйця з прянощами, сіллю….
Збиваємо, додавши трохи молока… (Багато молока не додавайте, інакше він буде розвалюватися). Можна і без молока, але з ним виходить ніжніше.
Молодий кабачок (або цукіні) миємо, натираємо на тертці. Тепер краще на дрібної, щоб овоч встиг приготуватися.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, сильний вогонь. Потім зменшуємо вогонь і виливаємо омлет. Хвилини через 2 половину омлету присипаємо тертим кабачком (в принципі, це може бути будь-який овоч або дрібно порізані печериці). Смажимо на невеликому вогні близько 1 хвилини.
Потім присипаємо невеликою кількістю тертого сиру.
Накриваємо, за допомогою лопатки, другою половинкою омлету і продовжуємо готувати, накривши кришкою.
Виходить ось такий «сендвіч» з омлету з тертими кабачками і сиром. Приємного апетиту!