Оселедець морожена, лавровий лист, перець запашний і чорний (горошок),коріандр мелений, оцет харчовий, вода, сіль, цукор.
Інгредієнти
оселедець морожена – 2 розморозити при кімнатній температурі | |
вода – 500 мл | |
лавровий лист – 2 шт. середнього розміру | |
духмяний перець – 2 шт. | |
перець чорний горошок – 2 шт. | |
коріандр мелений – 0,5 чайної ложки | |
оцет харчовий – 50 мл | |
сіль поварена – 30 р. | |
цукор-пісок – 30 р. |
У багатьох з нас маринована оселедець є одним з улюблених страв, особливо в зимовий час. У наш час у продажу є безліч варіантів маринованого оселедця. Але найбільш смачною та безпечною є оселедець, що маринована будинку. Смачно і з любов’ю :).
Покроковий рецепт
Оселедець розморозити при кімнатній температурі. Почистити. Видалити нутрощі, плавці, відрізати голови.
Приготувати маринад. Налити в металеву ємність воду, додати оцет, прянощі, сіль і цукор. Закип’ятити. Охолодити до кімнатної температури.
Очищену рибу помістити в ємність і залити маринадом так, щоб рідина вкрила оселедець повністю. на цей випадок у мене є пластикова 1.5 літрова пляшка з обрізаним шийкою. Поставити в холодне місце або в холодильник маринуватися на 10-12 годин.
Вийняти рибу з маринаду. Очистити від кісток і шкірки.
Філе оселедця нарізати шматочками, викласти на блюдо, прикрасити нарізаною цибулею, полити олією.
Оселедець у цьому пряному маринаді виходить дуже ніжною. Приємного апетиту!