Оселедець розморозити при кімнатній температурі. Почистити. Видалити нутрощі, плавці, відрізати голови.
Приготувати маринад. Налити в металеву ємність воду, додати оцет, прянощі, сіль і цукор. Закип’ятити. Охолодити до кімнатної температури.
Очищену рибу помістити в ємність і залити маринадом так, щоб рідина вкрила оселедець повністю. на цей випадок у мене є пластикова 1.5 літрова пляшка з обрізаним шийкою. Поставити в холодне місце або в холодильник маринуватися на 10-12 годин.
Вийняти рибу з маринаду. Очистити від кісток і шкірки.
Філе оселедця нарізати шматочками, викласти на блюдо, прикрасити нарізаною цибулею, полити олією.
Оселедець у цьому пряному маринаді виходить дуже ніжною. Приємного апетиту!