Красивий, простий і дуже ситний салат. Як може таке просте поєднання продуктів бути надзвичайно смачним?
Інгредієнти
філе оселедця – 600 г | |
картопля відварна – 2 шт | |
морква відварна – 2 шт | |
буряк відварна – 1 шт | |
цибуля – 1 шт | |
майонез – за смаком |
Улюблений салат. Яке ж застілля без нього? Кожна господиня готує його по-своєму, але сьогодні зробимо цей салат по самому простому рецептом.
Покроковий рецепт
Відварюємо картоплю і моркву. Для приготування салату так само потрібно відварений буряк. Її можна відварити разом з іншими овочами, а можна приготувати заздалегідь. Пропоную такий варіант: очистити буряк (краще відразу кілька штук), загорнути кожну в фольгу, поставити на деко, додати туди води і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 2-3 години. Буряк так виходить дуже солодкою, соковитою і смачною. Ці заготовки можна буде використовувати на ваш розсуд у будь-який час, якщо готову буряк натерти і заморозити порційно.
Картоплю тремо на крупній тертці.
Моркву тремо на крупній тертці.
Буряк тремо на крупній тертці.
Ріжемо дрібно цибулю. Якщо цибуля дуже сильний, його можна залити окропом хвилин на 5, потім злити воду і дати охолонути.
Ріжемо філе оселедця на дрібні шматочки.
Коли всі інгредієнти готові, починаємо викладати салат шарами.
На дно форми викладаємо половину натертого картоплі. Змащуємо шар майонезом.
На картоплю зверху викладаємо моркву. Змащуємо шар майонезом.
Зверху кладемо моркву оселедець шматочками. Зверху розкладаємо цибулю. Змащуємо шар оселедця з цибулею, майонезом.
Далі викладаємо ще один шар картоплі. Змащуємо шар майонезом.
Зверху прикрашаємо салат яскравою буряком. Салат виходить яскравий і соковитий.
Ставимо салат в холодильник. Даємо настоятися 3-4 години. Краще буде, якщо салат поставити в холодильник на ніч.