Осетинський пиріг з сиром

Осетинський пиріг з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чудовий смачний осетинський пиріг з сиром, який можна легко приготувати вдома в якості закуски до перших страв або на перекус.

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 0,8 кілограм
Кефір – 380 мл
Молоко – 120 мл
Дріжджі – пару чайних ложечок
Яйце – 1 штука
Масло – 50 грам
Сіль – за Вашим смаком
Цукор – 1 чайна ложечка
Сир Сулугуні або Адигейський – 0,6 кілограм
Картопля – 5 штук

Як приготувати Осетинський пиріг з сиром

Досить смачні страви Осетії. Про осетинський пиріг багато чули, але от готувати такий пиріг, на жаль, вміють далеко не всі. Про рецепт приготування осетинського пирога ми Вам і розповімо.

Покроковий рецепт

Приготуємо тісто!
Для початку розігріваємо молоко і готуємо на ньому опару. Для цього беремо глибоку миску, додамо невелику кількість борошна, цукру (0,5 ложечки) і дріжджі. В результаті опара повинна запіниться. Її виливаємо в іншу миску і додаємо туди кефір. Розтопити 30 г олії і додати в миску. У неї ж додаємо решту кількість пшеничного борошна, розбиваємо яйце, сіль (за смаком) і залишок цукрового піску. Вимішуємо тісто. Після зліпимо з тіста кулю, накриємо рушником і поставимо в тепле місце підніматися. Коли тісто підніметься, його необхідно розділити на три частини і скачати круглі коржики діаметром 15 сантиметрів.

Приготуємо начинку!
Почистимо і відваримо в каструлі картоплю. Зробимо пюре з нього виделкою, додавши при цьому вершкове масло. Сир сулугуні дрібно нарізаємо і додаємо в пюре. Далі потрібно розділити отриману начинку на три частини. Кожну частину скачуємо в кулі.

Переходимо до формування і випікання!
Дістаємо коржі. У центр кожної з наших коржів кладемо кульку начинки. Далі з’єднуємо краї коржиків, піднімаємо вгору і защипуємо. Далі розгортаємо пироги за допомогою качалки. Діаметр близько 30-40 див. В центрі нашого осетинського пирога необхідно зробити маленький отвір. Далі кладемо пиріг в духовку. Печеться осетинський пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин. Після закінчення часу дістаємо пиріг з духовки і змащуємо його залишком вершкового масла. Осетинський пиріг готовий!