Освіжаючий дынно-кавуновий гаспачо з огірком

Освіжаючий дынно-кавуновий гаспачо з огірком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У жаркий день можна побалувати себе освіжаючим гаспачо з кавунової і динної м’якоті з огірком.

Інгредієнти

великі свіжі огірки – три штуки
очищена кавунова м’якоть нарізана – сім склянок
невелика диня самих солодких сортів – одна штука
петрушка свіжа нарізана – чверть склянки
морська сіль тонкомолота – за смаком
великий цибулю-шалот – дві штуки
свіжа зелень базиліка подрібнена – чверть склянки
винний червоний оцет – три ст. ложки
ароматна оливкова олія – три ст. ложки
свіжі подрібнені листочки м’яти – чверть склянки

Як приготувати Освіжаючий дынно-кавуновий гаспачо з огірком

У жаркий день можна побалувати себе освіжаючим гаспачо з кавунової і динної м’якоті з огірком.

Покроковий рецепт

Нарізати довільними шматочками м’якоть дині, додати кавунові шматочки, насипати рубаний базилік, петрушку і ароматну м’яту. (Кілька шматочків кавуна відкласти для подачі страв).

Дрібно нарізати очищені огірки і цибулю-шалот, викласти ці овочі в миску з іншими інгредієнтами, подрібнити все блендером.

Влити в приготоване пюре оливкову олію, винний оцет, додати трохи солі.

Пюрировать дынно-кавуновий гаспачо ще раз. Поставити в прохолодне місце (холодильник) для охолодження страви.

Перелити приготовану страву в порційні тарілки і подавати негайно до столу, додавши трохи рубаної салатної цибулі і шматочки кавуна.