У жаркий день можна побалувати себе освіжаючим гаспачо з кавунової і динної м’якоті з огірком.
Інгредієнти
великі свіжі огірки – три штуки | |
очищена кавунова м’якоть нарізана – сім склянок | |
невелика диня самих солодких сортів – одна штука | |
петрушка свіжа нарізана – чверть склянки | |
морська сіль тонкомолота – за смаком | |
великий цибулю-шалот – дві штуки | |
свіжа зелень базиліка подрібнена – чверть склянки | |
винний червоний оцет – три ст. ложки | |
ароматна оливкова олія – три ст. ложки | |
свіжі подрібнені листочки м’яти – чверть склянки |
У жаркий день можна побалувати себе освіжаючим гаспачо з кавунової і динної м’якоті з огірком.
Покроковий рецепт
Нарізати довільними шматочками м’якоть дині, додати кавунові шматочки, насипати рубаний базилік, петрушку і ароматну м’яту. (Кілька шматочків кавуна відкласти для подачі страв).
Дрібно нарізати очищені огірки і цибулю-шалот, викласти ці овочі в миску з іншими інгредієнтами, подрібнити все блендером.
Влити в приготоване пюре оливкову олію, винний оцет, додати трохи солі.
Пюрировать дынно-кавуновий гаспачо ще раз. Поставити в прохолодне місце (холодильник) для охолодження страви.
Перелити приготовану страву в порційні тарілки і подавати негайно до столу, додавши трохи рубаної салатної цибулі і шматочки кавуна.