У жаркий день цей десерт доведеться як не можна до речі! Отже, освіжаючий кавовий щербет з коньяком…
Інгредієнти
подрібнений кардамон – на свій смак | |
не дуже жирні вершки – 230 мл | |
тертий мускатний горіх – на свій смак | |
високоякісний коньяк – 3 ч. ложки | |
соус шоколадний – за бажанням | |
тонкомолота ароматна кориця – на кінчику ч. ложки | |
цукрова пудра – 160 г | |
натуральний, міцний свіжозварену каву – 150 мл |
Кулінари сперечаються про те, чи є щербет просто прохолодним напоєм або ж це просто східний десерт, крім того, ведуться і суперечки про те, яка країна є батьківщиною цього чудового освіжаючого ласощі.
Ніхто, звичайно, сперечатися не буде про те, що прийшов такий незвичайний десерт в нашу країну зі Сходу, батьківщиною його вважається Туреччина, однак аналогічне ласощі готувалося і в Індії.
У Росії В радянський період десерт під назвою «щербет» почали продавати досить давно, він був схожий трохи на халву і готувався з вершково-фруктової основи.
Зараз щербетом кулінари називають дуже густий освіжаючий напій, який готується з будь-яких фруктів або стиглих ягід, а також жирного молока або вершків, до нього додатково додають різні прянощі, надають східній солодощі особливу принадність. Дуже часто суміш для щербету заморожується, у цьому випадку десерт вже нагадує морозиво, подають його в порційних стаканчиках з чайними ложечками.
Цей чудовий і дуже ароматний, освіжаючий десерт чудово підійде для літнього меню, але призначене таке ласощі для дорослих, так як в його склад входить коньяк.
Покроковий рецепт
Для початку слід зварити за всіма правилами міцну каву в турці, як тільки цей ароматний напій буде готовий, відразу ж процідити його через дрібне ситечко від гущі. Насипати в свіжозварений густий кава спеції зі списку, підготувати іншу ємність, в неї влити вершки середньої жирності, насипати в цю ж посуд цукрову пудру і збити ці інгредієнти міксером дуже ретельно, потім додати запашну каву зі спеціями і коньяк в достатній кількості.
Тепер кавово-коньячну суміш потрібно перелити в ємність з пластику, відправити годин на шість в морозильну камеру, накривши кришкою, періодично щербет потрібно діставати і перемішувати, щоб він заморозився рівномірно.
По закінченні вищевказаного часу вийняти з морозильної камери кавово-коньячний освіжаючий щербет, розкласти цей десерт в чаші рівними порціями, можна полити густим шоколадним соусом, потім подавати до столу.