Заздалегідь підготуйте всі необхідні інгредієнти і приступайте до приготування. М’ясо можна використовувати будь-який. Болгарські перці краще взяти різних сортів.
М’ясо порізати дрібними шматочками будь-якої форми.
У глибоку сковороду або казанок налити не багато рослинної олії і розігріти. В олію покласти нарізане м’ясо і регулярно перемішуючи, підсмажити на маленькому вогні до легкого почервоніння.
Потім м’ясо залити невеликою кількістю окропу, додати томатну пасту і тушкувати близько години.
Поки готується м’ясо, готуємо овочі. Кілька зубчиків часнику, дуже дрібно покришити ножем.
Болгарські перці звільнити від плодоніжок і насіння і порізати на дрібні шматочки.
Ріпчасту цибулю дрібно покришити.
Моркву порізати невеликими кубиками.
Дрібні помідори розрізати на дуже тонкими часточками.
Кабачки і баклажани нарізати не великими брусочками.
У глибоку сковороду налити рослинне масло, достатню для смаження овочів. У розігріту олію покласти цибулю, обсмажити пару хвилин. Потім додати болгарські перці. Регулярно перемішуючи, смажити на середньому вогні хвилин 5.
Потім до перцям і цибулі додати нарізані помідори, кабачки і баклажани. Часто перемішуючи, овочеву масу, підсмажувати до легкого розм’якшення овочів.
Поки готуються овочі почистити і порізати великими шматочками картоплю.
Коли всі компоненти будуть підготовлені, наповнимо горщики. М’ясо та овочеву масу потрібно покласти в горщик чергуючи шари. На дно горщика викласти тушковане м’ясо.
Потім покласти підготовлені овочі і посипати часниковою крихтою.
Верхнім шаром покласти картоплю. Горщики закрити і поставити в духовку. Готувати близько 40 хв. При 200°С.
Ось і готовий наш незвичайне і дивовижне на смак блюдо. У домашньому затишному колі страву можна подавати прямо в горочках. Або викласти на тарілку, у велику чашку. Готуйте і радуйте свою сім’ю, пригощайте друзів. Приємного всім апетиту!